PAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HONLAPJA

Kedves látogató! Szeretettel köszöntünk Pat honlapján! A községről és a csatornázási munkálatokról informálódhat.

Pat természeti értékei


Pat a Kis-Balaton közelében, a zalakarosi kistérségben fekszik, szép környezetben. Erdői, dombos mezői és halastavai mellett a település csendje, és rendezetsége vonzza leginkább a turistákat és a pihenni vágyó időseket. Ennekhatására már több házat adtak el nyugdíjas éveit itt töltő külföldi államolgárnak.


A pannonhát településeit bemutató kiadványban írják - magyarul és németül - településről: „A Zalakomár és Pat között elterülő madárrezervátum országos jelentőségű természetvédelmi terület. Jellemző erdőtársulása a páfrányos égerláperdő és a magyarkőrises égerláp, ahol ritka madárfajok, mint a réti sas, fekete gólya is élnek.
Das Vogelreservat zwischen Zalakomár und Pat ist ein Naturschutzgebiet von überregionaler Bedeutung. Typische Waldgesellschaften der Gegend sind der Erlenbruchwald und der Eschen Erlen Moorwald, in denen seltene Vogelarten, wie der Seeadler und der Schwarzstorch brüten."


A 11 halastóból álló, haltenyésztésre kialakított tórendszer ugyan nem horgászható, de nagy vízfelületén sokféle vizimadár költ.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 14
Heti: 104
Havi: 16
Össz.: 53 473

Látogatottság növelés
Oldal: Természeti értékek
PAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HONLAPJA - © 2008 - 2024 - patkozseg.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »