PAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HONLAPJA

Kedves látogató! Szeretettel köszöntünk Pat honlapján! A községről és a csatornázási munkálatokról informálódhat.

A beruházás munkálatai 2010. szeptember 27-én megkezdődtek.

kep_232.jpg


kep_240.jpg


Tervezett csatornahálózat ismertetése

A csatornák átmérőjét minden esetben D200 mm-re terveztük, mivel üzemeltetési szempontból ez a minimális átmérő, az elvezetendő szennyvízmennyiségek pedig ennél nagyobb átmérő alkalmazását nem teszik szükségessé.

A lakossági bekötések a gerincvezetékről D200/150 mm-es elágazó idommal 45 fokos ívidomok vagy 90 fokos nagysugarú ívek felhasználásával történhetnek D150 mm-es bekötővezetékkel. A bekötő vezeték lejtését minimum 10 ‰-re javasoljuk kialakítani.

A bekötővezeték végén a lakóházak telekhatárán belül 1,0 m-re műanyag akna kialakítása biztosítja a rákötést olyan megoldással, hogy a vezetékek mindkét irányban tisztíthatók legyenek.


A csatorna minimális fektetési mélységének az 1,50 m-t tartjuk megfelelőnek, a maximális fektetési mélység részben a talajviszonyok, részben építési költségek függvénye, ezért arra kell törekedni, hogy a 3,50 - 4,00 m mélységet ne haladják meg és az ilyen leásási mélységeket is csak rövid szakaszokon ajánlott alkalmazni.

Pat községben a keletkező szennyvízelvezető rendszer a település geodéziai adottságai miatt két vízgyűjtő területen került kialakításra.

Az egyik vízgyűjtő (Fő utcai szakasz) befogadója közvetlenül a szennyvíztisztító telepen (019/1 hrsz ingatlanon) megépítésre kerülő P-1 jelű szennyvízátemelő műtárgy, míg a másik vízgyűjtő pedig a Fő utcával párhuzamosan, attól Ny-i irányba található Petőfi utca területén került kialakításra, melynek befogadója az utca végén a 123 hrsz-ú ingatlan Ny-i oldalán megépítésre kerülő P-2 jelű szennyvízátemelő műtárgy.

 infoblokk_nfu_mh.jpg

 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 18
Tegnapi: 14
Heti: 106
Havi: 18
Össz.: 53 475

Látogatottság növelés
Oldal: Csatornázás - megvalósulás I.
PAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HONLAPJA - © 2008 - 2024 - patkozseg.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »