PAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HONLAPJA

Kedves látogató! Szeretettel köszöntünk Pat honlapján! A községről és a csatornázási munkálatokról informálódhat.


pat_honlap_zaro.jpg


Pat, a Madárrezervátumról és óriási rétisas fészkéről ismert 2000 LE alatti kistelepülés legfőbb környezetvédelmi problémáját szennyvízelvezetés hiánya jelentette. A közvetlenül a Balatonba folyó Zala-Somogyi határárok, a Pati, NATURA 2000 besorolású halastavak, illetve a település érzékeny vízbázisának elszennyeződésének veszélye egyaránt igényli a fejlesztést, ami a Balaton trv. miatt, és az egybefüggő, jól tervezhető településszerkezet miatt Pat teljes területét érinti.

A projekt révén helyben lakó teljes lakosság számára elérhető a szennyvíz csatornahálózat, a település csatornázottsági aránya 100%. A település infrastrukturális ellátottsága 2,183 km szennyvízcsatorna hálózattal, és egy 25 m3/d terhelhetőségű tisztító teleppel bővül, mely a várható népességnövekedéssel is számol. A tisztított szennyvizek a szennyvíztisztító telepről a Zala-Somogyi Határárokba, onnan pedig a Zala-folyóba kerülnek. A határértékeknek megfelelően megtisztított szennyvíz nem veszélyezteti a környezetet, hanem lassítja a szukcessziós folyamatokat, mentesíti a környezetet a káros környezeti hatástól.

A kivitelezési munkálatokat követően az egy éves próbaüzem 2012. május 7-én zárul. A próbaüzem ideje alatt a rákötött ingatlanok díjmentesen használhatják a rendszert. Kérjük, csatlakozzanak a hálózathoz mielőbb a környezetük védelmének és a pályázat sikerének érdekében!

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege
Pat község részére 99 999 700,- Ft, a beruházás teljes elszámolható költsége 133 224 660,- Ft.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 14
Heti: 96
Havi: 8
Össz.: 53 465

Látogatottság növelés
Oldal: Csatornázás - zárás
PAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HONLAPJA - © 2008 - 2024 - patkozseg.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »