PAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HONLAPJA

Kedves látogató! Szeretettel köszöntünk Pat honlapján! A községről és a csatornázási munkálatokról informálódhat.

lanchideu.jpg

Támogatási Szerződés módosítása - műszaki módosítás (2)


A kivitelezőnek az aláírt vállalkozási szerződés hatályba lépését követően volt lehetősége és joga, a munkaterületen olyan jellegű, megbontással járó kutatómunkákat végezni, amely során az eltakart, talajban lévő közművezetékek helyéről, elhelyezkedéséről pontos információt tudott szerezni. Ezek alapján a vállalkozó olyan műszaki és pénzügyi ésszerűsítésre tett javaslatot a Megrendelő számára, miszerint az érintett S 2-0-0 jelű szennyvízcsatorna vezetéket – a Petőfi S. utca 310 fm szakaszán – a tervtől eltérően burkolaton kívül, az útpadkában építené ki, mellyel költségmegtakarítás érhető el. A házi bekötéseket ebben az esetben útátfúrásokkal meg lehet oldani, így keresztirányú átvágások sem keletkeznek. Ezzel a műszaki ésszerűsítéssel nem kerülne megbontásra a meglévő, közlekedési utak egységes burkolata, pályaszerkezete.

A szennyvízcsatorna-hálózat hossza, minősége és egyéb indikátor mutatói, ezen ésszerűsítéssel nem változnak és nettó 496.007 Ft költségmegtakarítás érhető el.

A műszaki módosítás elősegíti az alapvető célok teljesülését, ésszerűsítést célzó változás.

A megoldás összhangban áll a pályázati kiírás Pályázati útmutatójának, „Nem támogatható tevékenységek” köre pontjában meghatározottakkal, miszerint az utak átfogó rekonstrukciója nem támogatható tevékenység.

Mindezek mellett a Petőfi Sándor utca legutóbbi burkolati felújítása a 2010328/07TEUT szerződésszámú támogatással valósult meg. Ezen szerződés értelmében az útról 10 éven keresztül gondoskodnia kell, melynek minél jobb minőségű teljesítéséhez az útfelbontás kiváltásával hosszabb távon megfelelőbb körülményeket biztosíthat a Kedvezményezett.

infoblokk_nfu_mh.jpg
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 14
Heti: 100
Havi: 12
Össz.: 53 469

Látogatottság növelés
Oldal: Csatornázás - műszaki módosítás 2.
PAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HONLAPJA - © 2008 - 2024 - patkozseg.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »