PAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HONLAPJA

Kedves látogató! Szeretettel köszöntünk Pat honlapján! A községről és a csatornázási munkálatokról informálódhat.

lanchideu.jpg

Támogatási Szerződés módosítása - műszaki módosítás miatt (1)

 

Pat Község Önkormányzata „Vállalkozási szerződés keretében Pat község szennyvízelvezetésének és kezelésének megoldása” tárgyában általános egyszerű közbeszerzési eljárást folytatott le szennyvíztisztítási rendszer kivitelezésére a pályázatban benyújtott, 2008 decemberében készült engedélyezési tervek alapján. Az ajánlattételi felhívás KÉ-23667/2009 sz. alatt jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben 2009. november 16. napján. Az eljárásban 1 db ajánlat érkezett, mely a Szabau Invest Építőipari és Ingatlanforgalmi Kft. (8749 Zalakaros, Jegenye sor 3.) ajánlattevő által került benyújtásra. Az eljárásban az ellenszolgáltatás eredetileg becsült értéke nettó 100 000 000,- Ft-ban volt megállapítva. Az eljárásban az ajánlat nettó 133 200 000,- Ft összegben érkezett be. Ajánlatkérő az eljárást a Kbt. 92. § c) pontja alapján eredménytelenné nyilvánította - az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő nem tett - az ajánlatkérő rendelkezésére álló anyagi fedezet mértékére tekintettel - megfelelő ajánlatot.

A közbeszerzési eljárás eredménytelenségével a Kedvezményezettnek nyilvánvalóvá vált, hogy a tervezett szennyvíztisztító telep a 2009-2010-es díj és anyagköltség tarifákkal nem fér bele költségvetési tervezetébe. A tervezővel történő egyeztetések során egyetlen megoldásként a vállalt célok teljesítésével összhangban, a szennyvíztisztító telep más műszaki megoldással való helyettesítése fogalmazódott meg. A tervező ajánlata a módosított szennyvíztisztító telepre az eredetileg is vállalt szennyvízelvezető hálózatot megtartva (a keletkező szennyvizek gyűjtésére 2 db szennyvíz elvezetési öblözet) került kidolgozásra.

 A Közreműködő Szervezettel történt egyeztetés szerint a helyettesítő műszaki megoldás szakmai megfelelőségének alátámasztására teljesítette a jogerős vízjogi létesítési engedély módosítását a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségen.

A helyettesítésben szereplő szennyvíztisztító telep minden szempontban (tartósság, funkció, élettartam, terhelhetőség, kapacitás) legalább olyan paraméterekkel bír, mint a hatályos szerződés részét képező tartalom, és célja a beruházás összességében költséghatékonyabb megoldás alkalmazása. A szennyvíztelep módosított terve az ésszerűsítést célozza, a projektben vállalt cél megvalósítására így továbbra is lehetősége van a Kedvezményezettnek, Pat Község Önkormányzatának. infoblokk_nfu_mh.jpg

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 14
Heti: 101
Havi: 13
Össz.: 53 470

Látogatottság növelés
Oldal: Csatornázás - műszaki módosítás 1.
PAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HONLAPJA - © 2008 - 2024 - patkozseg.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »